Nordisk Billeder og plakater

Den skandinaviske stil er en af ​​de mest valgte til indretningsdesign. Se hvad dets særpræg er.

Hvad er den skandinaviske stil? Hvordan arrangerer man skandinavisk interiør?

Skandinavisk interiør er hyggeligt, venligt, rummeligt og fuld af lys. Varerne i dem er lette, enkle og praktiske - alt sammen for at øge husstandens komfort. De domineres af lyse farver kombineret med kontrasterende mønstre. Se hvad der ellers er præget af den skandinaviske stil.

Den skandinaviske stil er ikke en ny mode. Dens oprindelse kan findes for over 100 år siden i værkerne fra den svenske maler Carl Larsson. Det fremhævede lyse interiører, fulde af pastelfarver, lys, fred og harmoni, der glædede mennesker over hele verden. De inspirerede også senere designere, der designede originale, komfortable, funktionelle møbler i god kvalitet og på samme tid tilgængelige for alle takket være overkommelige priser og enkle materialer. Den skandinaviske stil blev ikke kun en af ​​måderne til indretning, men havde også en enorm indflydelse på hele interiørkonstens kunst.

Karakteristika for den skandinaviske stil

Den skandinaviske stil er kendetegnet ved enkelhed og funktionalitet. Hver detalje er nøje gennemtænkt, så der er ikke plads til unødvendige møbler og tilbehør. Af denne grund er det strengt og minimalistisk for mange mennesker. Imidlertid gør det faktisk værelser hyggelige, komfortable, æstetiske og praktiske.

Den skandinaviske stil er:

 • lyse farver (hvid, grå, ecru),
 • praktiske og æstetiske arrangementer,
 • minimalistisk indretning,
 • optisk forstørrelse af rummet,
 • naturlige materialer af god kvalitet,
 • tilbehør i moderne eller vintage stil,
 • korrekt justeret belysning,
 • ingen eller et lille antal gardiner og persienner,
 • interessant design på tilbehør,
 • møbler med en enkel form og interessant design.

I skandinavisk stil skelnes der mellem 3 sorter:

 • Finsk sort - præget af enkelhed og elegance, den kombinerer farver på baggrund af kontrast, der er kombineret med geometriske mønstre,
 • Dansk sort - præget af lethed og subtilitet, hvid kombineres med pastelfarver, og værelserne er udstyret med gamle træmøbler,
 • Svensk sort - hvid, træ og moderne tilbehør dominerer.

Den skandinaviske stil udvikler sig konstant, hvorfor mange designere skelner mellem flere sorter: hygge, lagom og scandi chic. Den første er præget af usædvanligt hyggeligt interiør. Den anden er kendetegnet ved maksimal minimalisme. Scandi chic er på den anden side en sensuel og mere feminin sort. Oftest kombinerer skandinavisk interiør dog funktioner i forskellige former, takket være hvilket hvert arrangement er unikt.

Vægge og gulv i skandinavisk interiør

Lyse farver dominerer i skandinavisk interiør. Væggene er normalt malede hvide, men nogle gange findes der også pastellfarver (f.eks. Blå eller lyng). Nogle mennesker beslutter at male en af ​​dem i en mørk farve (sort, grafit, marineblå) og dække den med en efterligning af mursten eller træ. Vægmalerier med vinterskovmotiv eller geometriske mønstre er også populære. Lyse paneler eller fliser placeres på gulvet. Det bedste supplement til den skandinaviske stil er imidlertid træ - især malet hvidt. Mønstrede tæpper i pastelfarver eller sort og hvid er også obligatoriske.

Skandinaviske møbler

Skandinaviske møbler har en enkel form, men samtidig et originalt design. De har ikke for mange dekorationer og virker lette. Oftest er de lavet af træ og har en hvid farve. Skabe, kommoder eller lænestole fra 70'erne eller 80'erne, som renoveres eller ændres manuelt, vælges ofte.

Skandinaviske møbler skal være praktiske. De har ofte forskellige typer løsninger, der giver dig mulighed for at skjule nødvendige, men ikke særlig æstetiske ting i dem. Der er ikke for mange af dem i ethvert rum. Det skal huskes, at interiøret formodes at give indtryk af at være stort og rummeligt, og derfor er ethvert overflødigt bord eller skab ikke enig i denne antagelse.

Tilbehør i skandinavisk stil

Den skandinaviske stil skal understreges med passende valgt tilbehør. Uanset om det er et soveværelse, et værelse, en stue, et køkken eller et badeværelse. Takket være dem får rummet en unik atmosfære og en behagelig, hjemlig atmosfære.

Tilbehør i skandinavisk stil inkluderer stoffer, plakater og møbelklistermærker. De domineres af geometriske mønstre, men oftere vælges også blomster- eller folkekunstmotiver. De findes på puder, tæpper og gardiner (det er dog et sjældent element i skandinavisk indretning).

Plakater viser oftest tegninger, fotos, rå landskaber eller blomstermotiver. Oftest placeres de på væggene og skaber en række kompositioner. Mange mennesker lægger grafik i rammer på kommoder, borde og endda på gulvet. Spejle er et almindeligt tilbehør i skandinavisk stil. De vælges ivrigt på grund af det faktum, at de optisk forstørrer rummet og reflekterer perfekt lys.

Belysning i skandinavisk interiør

Skandinavisk interiør er kendetegnet ved, at de er lyse. Dette er for at stå i modsætning til de vejrforhold (overskyede dage, nedbør, lidt sol), der hersker i Skandinavien. Derfor spiller belysning en vigtig rolle i arrangementerne. Kombineret med lyse vægge, spejle og åbne vinduer kan det få selv et lille rum til at få mere lys og plads.

I skandinavisk interiør understøttes centralbelysning af forskellige typer mindre lamper, væglamper og lanterne, der er placeret på flere vigtige punkter i rummet. De placeres på gulvet, borde, kommoder, takket være hvilke de også spiller en dekorativ rolle. Skandinaviske lamper er kendetegnet ved minimalisme kombineret med et strejf af ekstravagance. De er ofte lavet af metal eller træ.

... mere
-40%