Farver Fototapeter

Farverne på væggene i interiøret påvirker i høj grad arrangementets endelige effekt. Se hvordan man maler et rum.

Hvordan kan man matche væggenes farve til det indre? Praktisk rådgivning

Det er meget vigtigt at beslutte, hvilken vægfarve du skal vælge til dit interiør. Det er nok at købe maling en tone, der er for lys eller for mørk til at ødelægge hele arrangementet. Derudover skal farven matche møblerne, det planlagte tilbehør og den valgte stil. Vi rådgiver om, hvordan man maler et rum, og hvordan man kombinerer to farver.

Vægmaleri er en af ​​de mest populære indvendige efterbehandlingsmetoder. Det er en relativt enkel og billig metode, der giver mange muligheder for arrangement. Producenter af maling tilbyder produkter, der er meget holdbare, modstandsdygtige over for slid og snavs. Derudover giver de et meget bredt udvalg af farver, der kan blandes og kombineres. Det skal dog huskes, at ikke alle væggens farver matcher interiøret. Derfor er det værd at kende de grundlæggende principper for valg af maling, inden du går i butikken.

Hvilken farve skal rummet males?

Der er ingen, der ikke har brugt lange timer på at tænke på, hvilken farve man skal male et værelse inden renovering. Valget af maling er stort, og en fejl kan ødelægge hele arrangementet. Det er rigtigt, at væggene kan males igen, men det indebærer yderligere arbejde og at bruge flere penge. Farven på væggene i et givet interiør skal afhænge af flere faktorer. Først og fremmest den stil, hvor den vil blive dekoreret. Chalet og rustikke stilarter er forbundet med mørke nuancer, mens lyse farver hersker i skandinaviske, minimalistiske eller moderne stilarter. En anden faktor, der tages i betragtning, når du vælger væggenes farve, er yderligere efterbehandlingselementer. Folk, der vælger mursten, træ, marmor, tapeter eller fototapet, skal vælge en skygge, der passer til dem. Ellers harmonerer dekorationerne ikke med hinanden, de ødelægger hele arrangementet, de overvælder rummet eller optisk gør det mindre. Væggenes farve skal også tilpasses til dine præferencer. Folk, der ikke kan lide blå, bør ikke bruge det for meget i et arrangement. På den anden side er det værd at huske, at din yndlingsfarve ikke altid matcher interiøret.

Hvordan vælges væggenes farve til møblerne?

Et vigtigt spørgsmål er også, hvordan man matcher væggenes farve til møblerne. Takket være de matchende nuancer vil vi være i stand til at skabe et harmonisk arrangement, understrege stilen og føle os godt tilpas i rummet. Hvide møbler giver de fleste muligheder, men du kan også vælge den rigtige farve til mørke kommoder og skabe. Næsten enhver farve på væggene passer godt til hvide møbler. Det er godt at kombinere dem med grå, beige, pasteller, men også med ekspressive farver. Et dristigt træk er at kombinere dem med sort - hvad mere er, det er en stadig mere populær trend. Farven på væggene til mørke møbler skal være kontrasterende. Takket være dette vil formen på kommoder blive fremhævet. Beige, hvide, lysebrune, pasteller, grå vil undgå effekten af ​​at overvælde rummet. Folk, der kan lide mørkere farver, kan dække vægge, der ikke har møbler.

Hvordan kombineres to farver på væggen?

At kombinere to farver har været en fashionabel måde at interiørdesign på i mange år. Det er yderst vigtigt at vide, hvordan man kombinerer to farver på en væg. Der er flere måder at gøre denne type arrangementer på. De er meget populære, fordi de tillader et rum at livne lidt op eller adskille vigtige zoner i det. En måde er at male væggene med to nuancer af samme farve. Så er vi sikre på, at en sådan kombination vil harmonere med hinanden og samtidig ikke være for ekstravagant. Du behøver ikke altid begrænse dig til to malinger. Du kan vælge 3 eller endda 4. En almindelig måde at kombinere to farver på en væg på er at vælge relaterede farver. Det kan være rød og orange, blå og lilla, brun og orange, mørkegrøn og brun. I dette tilfælde skal du huske, at de skal forblive i samme skygge - du kan ikke kombinere kolde og varme farver. En anden måde er at kombinere kontrasterende farver. Den mest populære kombination af hvid og sort er. Intet forhindrer dig dog i at vælge intense farver. Du skal være meget intuitiv her, så det er bedst at bruge hjælp fra en erfaren indretningsarkitekt.

Vægmaleri ideer

Der er flere måder at male dine vægge på. Inspirationer kan findes i branchekataloger, film og serier samt websteder om indretningsdesign. Flere og flere mennesker opgiver at dække hele væggen med en maling. I stedet skaber det interessante mønstre eller kombinerer dem med andre materialer: mursten, marmor, træ, fototapet, tapet eller klistermærker. En måde er at opdele væggen i en vinkel. Derefter er den ene del (normalt toppen) dækket af en lys farve og den anden - en mørkere skygge. Malestriber er også populære - en sådan løsning vælges af folk, der kombinerer deres yndlingsfarve med hvid. Ombre bliver mere og mere populær. Den består i en lodret overgang fra lys til mørk farve på væggen (eller omvendt). Normalt kombineres endda 4 forskellige nuancer af samme farve. Effekten, der kan opnås, er meget interessant. Det er dog værd at huske, at denne metode kun skal bruges på en af ​​væggene i rummet. Folk, der vælger pastelfarve, kan vælge 4 forskellige farver eller endda 5 og skabe et geometrisk mønster ud fra dem. Denne løsning er perfekt til store rum. Du skal dog være forsigtig med ikke at overdrive det, så du kan kun male en væg i rummet på denne måde.

Vægfarver - hvad skal man undgå?

Når du maler væggene i rummet, skal du passe på:

  • for mørke farver,
  • uoverensstemmende farver eller nuancer,
  • bruger for mange farver i et rum,
  • påføring af mønstre på for mange vægge i rummet,
  • uoverensstemmelse mellem væggenes farve og fototapetet eller andet dekorativt element.
  • Du kan bede om stencils i malebutikken. Der er også gratis computerprogrammer, hvor du kan kontrollere kombinationen af ​​de valgte farver.

    ... mere