Vintage Billeder og plakater

Den vintage stil i interiøret er en kombination af elementer fra den forrige æra med den nye. Se hvordan man arrangerer en lejlighed i gammel stil.

Hvad kendetegner den vintage stil i interiøret? De vigtigste ordningsregler

Den vintage stil i interiøret har mange elskere. Ikke underligt - det giver dig mulighed for at skabe originale og unikke arrangementer. Du kan også have det sjovt med at søge efter gamle møbler og tilbehør eller skabe dem selv. Vintagestilen er beregnet til folk, der sætter pris på interiør med en sjæl. Se hvordan du bringer det ind i din lejlighed.

Oprindeligt blev udtrykket "vintage" kun brugt i vinterminologi og betød vin, der havde modnet i mange årstider. I det nittende århundrede var det på mode at definere en kjolestil, der bestod i at kombinere tøj fra forskellige epoker (eller stiliseret som sådan). Med tiden optrådte det også i musik, kunst og interiør. Vintagestilen charmerede mange mennesker så meget, at det til i dag er en af ​​de mest valgte måder at arrangere en lejlighed på.

Hvad er vintage stil?

Vintagestilen er en måde at dekorere et interiør på, der består af:

 • introducere gamle elementer til moderne interiør,
 • styling af nye elementer for at se gamle ud.

Det forstås, at alle genstande, der er mere end 25 år gamle, kan betragtes som vintage. Oftere kommer inspiration imidlertid fra 1950'erne, 60'erne eller 70'erne i det 20. århundrede. Det er vigtigt, at arrangementerne ikke fuldt ud afspejler interiørdesignet i disse år. Målet er snarere at give de gamle elementer et nyt liv ved dygtigt at integrere dem i nutiden. Og faktisk slutter alle regler der. De karakteristiske træk ved vintage stil er:

 • at kombinere gammelt og nyt,
 • valg af emner med originalt udseende,
 • introducere farver til interiøret,
 • brug af baggrunde med et interessant mønster,
 • oprettelse af originale kompositioner.

Vintage vægge og gulv

Et vintage gulv er normalt træ. En sildebeneparket eller klassiske planker med naturlige træfunktioner (revner og synligt korn) er en god idé. Det anbefales ikke at nå ud til kunstige materialer. Der skal være et tæppe med et farvet mønster på gulvet. Det er en god ide at lægge tapet på vintage vægge. Valget af mønstre fra fortiden er meget bredt. Det er værd at huske, at de ikke behøver at dekorere hele væggen. De kan også kun placeres på en af ​​dem. Derefter skal resten dækkes med okker, oliven, ærter eller sennepsmaling. Mange vælger hvidt, hvilket ikke er en fejltagelse. Du skal dog huske at introducere farverigt tilbehør i interiøret.

Vintage møbler

Møbler er et af de vigtigste elementer i vintage stil. Det er takket være dem, at rummet kan få en unik karakter. Gammeldags møbler findes på loppemarkeder, antikvitetsbutikker eller online-auktioner. Nogle af dem er i meget god stand, andre kræver renovering (hvilket af mange mennesker betragtes som en yderligere fordel). Der er heller ingen mangel på moderne møbler, som er specielt stylet vintage. Møbler, der findes i vintage interiør, er:

 • væggenheder,
 • enkle lænestole med trækonstruktion og farvet polstring,
 • sekretær,
 • skænk,
 • lavt sofabord
 • massiv garderobe,
 • en gammel kommode på interessante ben,
 • simpelt træbord,
 • enkel sofa med farvet eller mønstret polstring.

Det er værd at understrege, at vintagemøbler skal være lavet af træ og uden dekorationer. Deres fronter er normalt glatte og formen er enkel. Det er dog acceptabelt at bruge klistermærker med et farvet mønster til at forny dem.

Vintage dekorationer i interiøret

Dekorationer i vintage interiør er for det meste gamle eller stiliserede genstande. Derfor kan det ikke gå glip af:

 • fotorammer,
 • plakater fra fortiden,
 • farverige pudebetræk,
 • lamper på et træfod.

Det er en god ide at lægge en gammel pladespiller, tv eller telefon på kommoden.

Hvem er vintage-stilen i interiøret til?

Vintagestilen er primært beregnet til dem, der kan lide interiør med sjæl og ønsker at have et originalt, unikt og tidløst interiørdesign. Det er et godt valg for elskere af gamle møbler og give genstande nyt liv. Du skal huske, at der faktisk ikke er nogen hårde og hurtige regler i det. Derfor kan den vintage stil i lejligheden bruges af folk, der ikke er bange for at kombinere modsætninger. Det er værd at tilføje, at den vintage stil i interiøret er egnet til ethvert budget. Du har ikke brug for et stort budget for at bringe elementerne ind i dit hjem. Mange af de møbler og genstande, der er tilgængelige på loppemarkeder eller online-auktioner, er billige. Du kan også finde dem gratis (spørg din bedstemor eller andre familiemedlemmer, hvis de opbevarer ubrugte møbler fra gamle dage på loftet).

Kan vintage stil kombineres med andre arrangementer?

Naturligvis kan vintage stil kombineres med andre arrangementer. Et af hovedfunktionerne er at sidestille modsætninger med hinanden. Husk dog at være moderat i dette. Et overskud af elementer eller mangel på konsistens mellem dem kan skabe en grotesk effekt. Vintagestilen passer meget godt sammen med den industrielle stil. Det er en måde at opvarme interiøret lidt på. Intet passer til mursten på en væg og råvarer som farverige stoffer, en farvet sofa eller enkle kommoder fra 30 år siden. Elementer i vintage stil kan også introduceres til skandinavisk, boho, lurvet chic eller koloniale interiør. ... mere

-40%
-40%
-40%
-40%
-40%
-40%
-40%
-40%
-40%
-40%