Kontor Fototapeter

Forskellige typer tapet er tilgængelige på markedet. Find ud af om deres egenskaber og anvendelse for at vælge den bedste.

Vægmalerier har været en populær måde at efterbehandle vægge i årevis. Rige farver og interessante mønstre giver dig mulighed for at skabe unikke arrangementer. Denne løsning passer til næsten ethvert rum i huset - vælg bare det rigtige materiale. Se hvilke typer tapeter der er og deres anvendelse.

Vægmalerier er ikke længere forbundet med gamle lejligheder, der sidst blev renoveret for få årtier siden. I øjeblikket bruges materialer af høj kvalitet og meget interessante mønstre til deres produktion. Takket være dette er de et moderigtigt element i interiørdesign og understreger perfekt arrangementet. Nogle gange giver de dig mulighed for at opnå en effekt, som ingen andre dekorative elementer kan give. Forskellige typer tapet er tilgængelige på markedet. Forskellene vedrører ikke kun design, stil og farver, men også og frem for alt egenskaberne ved de anvendte materialer i produktionen.

Hvad er typerne af tapet?

De typer vægbaggrunde, der er tilgængelige på markedet, er:

  • papirbaggrund - lavet af flerlagspapir,
  • ikke-vævede tapeter - lavet af et specielt ikke-vævet stof,
  • tekstilbaggrund - lavet af stoffer (for det meste bomuld, linned, silke),
  • tapet af glasfiber - lavet af kemiske fibre, der er fremstillet af vandglas,
  • vinylbaggrunde - lavet af polyvinylchlorid.

Reliefbaggrund er en særlig type. De er lavet af papir, hvor der er præget et tredimensionelt mønster. Takket være dette er deres overflade konveks. Vægpapirer inkluderer også fotobaggrunde. Dette er forskellige typer grafik i stort format, der kan anvendes på vinyl, selvklæbende eller vaskbart materiale. De skildrer ofte landskaber, efterligninger af naturlige materialer (f.eks. Mursten eller marmor) såvel som andre motiver.

Brug af tapet til vægge

Brug af tapet er også et meget vigtigt emne. Først og fremmest er det et dekorativt element, der viser sig at være relativt billigt og let at samle - faktisk lavet af alle alene. Vægmalerier har mange andre fordele. Blandt dem er de hyppigst nævnte:

  • mulighed for at kombinere forskellige motiver,
  • et stort udvalg af mønstre og farver,
  • giver interiøret en hyggelig karakter,
  • rumisolering,
  • en måde til hurtigt at ændre interiørets stil.

På grund af det faktum, at der findes forskellige typer tapet, kan dette dekorative element bruges i alle rum i huset. Det er nok at vælge det materiale, der skal dekorere køkkenet og endda badeværelset. Baggrunde giver også mange arrangementsmuligheder. Du kan bruge dem i hele rummet og dække en væg eller en del af den. Så er det godt at kombinere dem med maling, naturlige materialer eller deres efterligning. Det hele afhænger af interiørets stil. Derudover er der praktisk talt ingen begrænsninger i oprettelsen af ​​arrangementet.

Typer af vinyl tapet

Der findes to typer vinyltapet på markedet. Deres øverste lag kan dækkes med en tynd film lavet af blødgjort polyvinylchlorid (PVC) eller opskummet vinyl. De første er glatte, mens de anden er tykke og bløde, så de dækker alle former for uregelmæssigheder på væggen godt. Det er værd at huske på, at vinyltapet kan dækkes med laminat.

Typer af glasfiber tapet

Glasfiberbaggrund er kendetegnet ved høj holdbarhed samt modstandsdygtighed over for fugt. Det er muligt på grund af det faktum, at de er mættet med et specielt præparatmiddel, der beskytter materialet mod gennemblødning med vand. Yderligere fordele er ikke-antændelighed og nem at rengøre. Takket være disse egenskaber kan glasfibertapet med succes bruges i badeværelset og køkkenet. De passer til enhver overflade - du kan endda klæbe dem på metal eller træ. Der er faktisk ingen forskellige typer glasfibertapet. De eneste forskelle er i design og farver. Og de er rigtig rige, så du kan matche dem til næsten enhver stil. Det er også muligt at male tapet af glasfiber flere gange uden frygt for at miste mønsteret.

Hvilken slags tapet skal du vælge?

Hvilken slags tapet der skal vælges afhænger af flere faktorer. Den vigtigste af dem er formålet med det rum, hvor de skal bruges. Køkken og badeværelse er det mest specifikke interiør. De er meget fugtige, varme og der er den største risiko for snavs. Derfor er ikke alle typer tapet egnet til dem. Det er bedst at vælge vinyl, relief eller glasfiber. Alle typer tapet er velegnede til soveværelset og stuen. Risikoen for farvning af væggene i disse rum er lav. Der er heller ikke meget fugt der. Mange mennesker vælger papir eller ikke-vævede tapeter. Tekstilbaggrunde bruges til mere effektiv styling i disse interiører. Til gangen og børneværelset anbefales det at vælge vinylbaggrunde.

Hvad skal man være opmærksom på, før man vælger et tapet?

Før du vælger et tapet, er det også værd at være opmærksom på dets mønster. Det skal tilpasses hele arrangementet - for eksempel skal du ikke vælge farverige og mønstrede tapeter til en industriel stil. En anden faktor er størrelsen på rummet. Til små interiør anbefales tapeter med omfattende grafik ikke, da det får rummet til at virke overvældet og mindre end det virkelig er.

... mere